Tankefelt Terapi 

Jeg har taget   Certificeret Tankefelt Terapiuddannelse hos Henrik Lund i 2004, 2006, 2007 og Master TFT 2012

Tankefelt Terapi eller TFT, er en revolutionerende teknik til behandling af psykologiske problemer.

Denne metode er blevet udviklet og finpudset over de sidste 25 år af Dr. Roger Callahan, psykolog fra Californien.

I Tankefelt Terapi bliver klienten bedt om at tænke på det helt specifikke problem der skal arbejdes med, dette er meget tit angst, frygt, fobi, trauma, sorg, en følelse af vrede eller skyld.

Klienten bliver da spurgt om niveauet af følelsen omkring problemet på en skala fra 1 til 10, hvor 10 præsenterer den mest intense følelse af problemet og 1 er ingen spor af følelsen. Klienten bliver derefter bedt om at tappe nogle helt specifikke punkter, eller energipunkter, på sin egen krop i en helt speciel rækkefølge.

Det mest overraskende for både klienten og terapeuten er den forløsning som kommer hurtigt og til tider uventet. Klienten prøver typisk at gå tilbage til sine gamle følelser eller mønstre, men uden held, afkodningen af tanken og cellerne har fundet sted.


Tanke Felt Terapi er en forholdsvis ny teknik til hurtig eliminering af alle former for følelsesmæssigt ubehag og flere former for fysisk ubehag (smerte). Den virker ved, at man med en let banken med fingrene ( med 5 grams tryk), stimulerer kroppens energibaner – meridianbaner – samtidig med at den, som behandles, tænker på sit ubehag . På denne måde opnås forbløffende resultater og problemer forsvinder i mange tilfælde i løbet af kort tid.

TFT har vist sig effektiv i forhold til traumer, angst, præstationsangst, stress, afhængighed (alkohol, mad o.a.) depression, fobier og meget mere. Fobier kan være: højdeskræk, vandskræk, angst for at gå over åbne pladser, angst for mus, edderkopper, slanger og andre dyr, angst for at tale i forsamlinger m.m.

Hvordan blev TFT opdaget?

TFT blev opdaget og udviklet af Dr. Roger Callahan, en af USA's ansete og erfarne kliniske psykologer. Efter at have benyttet traditionelle terapier igennem 30 år, var Roger Callahan stadig ikke tilfreds med de resultater, han fik, og ved et tilfælde blev han interesseret i kinesiologi, en terapiform der arbejder med kroppens energibaner.

I 1980 behandlede Roger Callahan en kvinde, ved navn Mary.

Mary led af vandfobi. Efter atten måneders behandling med forskellige metoder inklusive bl.a. hypnose og adfærds terapi, en behandlilng uden synderlig effekt, prøvede Roger Callahan et skud i mørket. Roger Callahan vidste, at Mary beskrev sin frygt som siddende i maven, og han vidste, at mavemeridianens startpunkt var et punkt lige under øjet. Således bankede Roger Callahan Mary under øjet, mens hun tænkte på sin frygt, og efter få øjeblikke var hendes frygt helt borte. Det var i 1980, og Mary lever stadig et liv uden vandskræk.

Roger Callahan gentog teknikken med andre klienter med fobier og så, at det kun virkede på et fåtal, hvis man kun bankede under øjet. Han vidste dog, at han var på rette spor, og års forskning har gjort TFT til det bedste værktøj indenfor eliminering af psykisk og fysisk ubehag, vi kender til dato.

Birthe Schrøder Hansen   •   Kongevej 324, Arnum   •   6510 Gram   •   Tlf. 4017 1489   •   E-Mail: mail@birtheschroeder.dk